Patch to Patch Heleni

Patch to Patch Heleni

vrijdag 21 oktober 2011

medaillon uit 1994.......


Dit medaillonquilt heb ik tijdens een cursus gemaakt.
We moesten zelf een ontwerp maken en er moesten allerlei technieken inzitten. Zoals ronde vormen, sterren, applicaties, rechthoeken enz. Ga d'r maar aanstaan........als je bent begonnen om patronen over te nemen.........
Dit is niet mijn eerste quilt, ik had er al een aantal gemaakt, maar het ging mij om 't ontwerpen.
Het patroon vind ik prachtig, maar de gekozen stoffen, mmmm, beetje zwaar van kleur. Nu zou ik andere kiezen. Tegenwoordig zijn de stoffen aan mode onderhevig. Toen was dat nog niet zo. Bepaalde stoffen waren altijd mode.

Deze stoffen heb ik in Amerika gekocht en wat was ik trots dat ik ze daar vandaan gehaald had. Ik vergeet 't nooit, een heel klein pittoresk plaatsje Williamsburg. De straten waren zandwegen, de mensen liepen in klederdracht, paard en wagen zag je in de straten, de lantaarns waren olielampen. Geweldig!! En leuke winkeltjes dat ze daar hadden........daar heb ik de stofjes gekocht.


Deze is ook lekker gewassen. Ik geloof dat ik 'm in de hal hang bij één van mijn buurvrouwen. Zij zijn er dol gelukkig mee als er 'iets' van mij naast hun voordeur hangt.......

10 opmerkingen:

 1. Toch is het een heel mooie quilt, en een uniek ontwerp. Leuk, dat je daar geweest bent. Je buurvrouw boft maar!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is prachtig en heel bijzonder door de stof die je er speciaal voor hebt gekocht en hem helemaal zelf getekend en ontworpen. Geweldig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een hele leuke quilt en ja je groeit in het maken van quilts en de kleuren die je mooi vind. Dat is het mooie er van, je blijft nooit stil staan. Groetjes Annemieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een prachtig patroon en de stoffen zijn ook mooi. Gelukkig dat je er toch een plaatsje voor weet.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n blijvende herinnering aan de stof van deze quilt!
  En... een prachtige quilt!
  fijn weekend,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me voorstellen dat je de kleuren wat zwaar vind, maar ik vind het toch een mooie quilt hoor. Vooral de bijbehorende herinnering maakt hem toch wel speciaal lijkt me.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind hem ook mooi en een prachtig patroon. En inderdaad de tijd verandert en jij verandert maar het is toch je eerste quilt, ik zou mijn eerste nu ook anders maken maar ik blijf trots op mijn eerste quilt.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vind je het niet zonde om je eerste zelfgemaakte quilt weg te geven dan? Of leen je hem even uit? Kan natuurlijk ook hihi.
  De kleuren zijn misschien wat donker, maar ik vind persoonlijk blauw/bruin altijd een hele mooie combinatie hoor.
  fijn weekend, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niet alleen de mode verandert maar ook onze smaak en dat zien we aan onze eerste en laatste creaties! Ik zit heerlijk te genieten van al je blogs, het schattige kabouterhuis, het prachtige witte huis, je inrichting, het geeft mij inspiratie voor mijn eigen huis en ook zin om weer lekker eraan te knutselen! Verder zal ik vanaf nu ook regelmatig foto's maken van ons huis om straks net zo'n mooi fotoboek te kunnen maken! Ik zet je vlug bij mij leeslijst, want ik wil nog vaak langs komen en van jouw creaties genieten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk een quilt met een bijzonder verhaal, (nou ja dat hebben ze eigenlijk allemaal)altijd leuk om te lezen, ja de kleuren, ik heb het zelfde met sommige quilts, in het begin was ik ook wat te voorzichtig met kleuren.

  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails