Patch to Patch Heleni

Patch to Patch Heleni

maandag 24 oktober 2011

oudje voor zoon........
De berenklauw.
Deze heb ik gemaakt voor mijn jongste zoon (toen 16) toen hij nog thuis woonde. Hij had zijn slaapkamer (lees werkplaats) boven op zolder. Een knots van een kamer met een zwart/wit geblokte vloer, waar je helemaal duizelig van werd. Oké, het was zijn keus. Hij wilde wel een zwarte quilt op zijn bed. Alleen maar zwart..........maar dat ging mama niet doen. We zijn tot een compromis gekomen en het zou zo worden als deze. Maar..........dan moest hij wel 's morgens zijn bed opmaken of terugslaan. Het moest er wel netjes uitzien van mama. Nou.......hij heeft 't drie weken volgehouden voordat de klad er in kwam........
Ik heb 't nog een paar maanden aangezien en heb 't quilt uiteindelijk van z'n bed gehaald. Het lag meer onder het bed aan één grote bol of lag als een slang op de stoel of als een sloerie half op bed en half op de grond.
Neenee, zo gaan we niet om met mama's lievelingswerk. En dan te bedenken dat ik nog geen schroefje, pinnetje, tekening of radio mocht verplaatsen op zijn tafel.........
Achja, zo gaat dat met jongens van zestien. Inmiddels is hij zesendertig en gelukkig wel wat netter geworden op, voor hem, 'bijzaken'.
Tja, en het past niet op hun tweepersoonsbed..........
Maar geen probleem, daar ligt al jaren een andere op.

6 opmerkingen:

 1. Hahaha, ik heb er een van 21 en die wil ook graag een quilt, maar ik peins er niet over, die kamer moet regelmatig worden uitgemest en dan zie ik net als bij jou de bende al slingeren, hij leert eerst maar de boel bijhouden en dan ga ik er pas over denken! Zijn zus was net zo, maar heeft nu wel een mooie, ze houdt nu wel de boel goed bij, alleen liggen de katten juist graag op haar quilt, maar dat moet ze dus ook zelf opruimen!
  Groetjes
  Lida
  P.S. Hij wel heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HaHa dit is zeer herkenbaar, ik heb ook de quilt weer van bed gehaald maar dan van mijn dochter, zij was bij ons de grootste rommelkont. Je hebt wel een mooie quilt voor je zoon gemnaakt, het patroon blijft altijd leuk. Ik zie je blog voor het eerst wat een leuk blog, ik blijf je volgen.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij is het ook overal hetzelfde Heleni... hier heb ik ook 3 van die knullen in huis en hoewel de ene minder rommelig is dan de ander, zijn de kamers nooit echt mooi opgeruimd.
  Inderdaad zonde om zo'n mooie quilt over de grond te laten slingeren.
  Heeft het nu dan een plekje gevonden op een logeerbed bij je zoon thuis?
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie quilt en het verhaal heel herkenbaar zo zijn ze gewoon op die leeftijd. Later gaan ze er wel goed mee om.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar. Ik hoop dat je een goede plek voor de quilt hebt gevonden. Het zwart met de bruinen is wel een hele mooie warme combinatie.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt wel een mooie quilt voor je zoon gemnaakt En dank voor het berichtje op Willy blog!
  Beren groetjes van,

  Beertje Zonn

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails