Patch to Patch Heleni

Patch to Patch Heleni

vrijdag 26 april 2013

The Bird of Paradise en Di........














Nou, hier is hij dan. The Bird of Paradise in vol ornaat.

Het duurde even voordat hij klaar was. Want over de vogel zelf was ik niet tevreden. Hij heeft drie verschillende 'jasjes' gekregen en voor deze heb ik uiteindelijk gekozen.
Vind je zijn verenpracht niet mooi?














Hij heeft nog een extra veertje gekregen. Toevallig zag ik een prachtig filmpje op You Tube over Paradijsvogels. Zó adembenemend mooi. Ik zag vogels met ook zulke extra veertjes. Ik weet niet hoe ik dat filmpje naar mijn blog kan linken. Maar bij Google onder paradijsvogels kun je dit makkelijk vinden. Is echt de moeite waard.






























Vanmiddag ben ik even in Zutphen bij Petra Prins geweest om wat inkopen te doen.
En toen lag dit mooie boek op de toonbank. Wie kent 'm niet.......
















Het is nog mooier dan ik dacht.
Ik ben lekker op de bank gekropen en heb 't van A tot Z gelezen en bekeken. Het wow-gehalte is erg groot, kan ik je zeggen.












Ik zou ze allemaal wel willen maken maar dat is te veel van 't goede. Dit quilt is toch wel mijn favoriet.
Wie weet, ooit......

Fijn Oranjeweekend.






zaterdag 20 april 2013

.....van veren, krullen en concert....














Hèhè, eindelijk even tijd om een logje te maken. Door allerlei plichtplegingen van de afgelopen week kwam het er maar niet van. Ook zijn we nog een paar dagen in ons 'buitenhuis' geweest en ik heb er nog geen internet. Dat moet ik nog in orde maken daar.

Zo ook 'the bird of paradise'. Het is een heel bewerkelijk blok. Alleen al stofjes te zoeken voor alle staartveren. Maar goed, tot nu toe is het gelukt, ook al vind ik de staart wel een beetje donker. Maar het past prima bij de andere blokken. Als het blok helemaal klaar is laat ik wel weer een foto zien.

Omdat we zondag wéér twee 'plichten' hebben, zijn we het weekend thuis.
Morgen is er een vriendin jarig die 65 geworden is en een klein feestje geeft en onze kleindochter Sam geeft morgen, met meerdere leerlingen, een pianoconcert in een theater. Hoe vind je dát. Daar wil je toch bijzijn......
















Deze foto is van het afgelopen Kerstconcert.
















Gisteren zijn we, onze quiltgroep, bij Rietje(klik) geweest. Het was er heel gezellig en van steekjes maken kwam niet veel omdat ik bij alle dames 'even' heb gekeken waar ze mee bezig waren. Nouja, die steekjes komen in huis wel weer.

Toen we weer naar huis reden móesten we ook even langs de kringloop die daar in de buurt is........en ik trof dit super schattige popje aan. Ze heeft een stoffen lijf en porceleinen hoofdje, handjes en beentjes. En dat jurkje.....zó lief.
















En die pluizenbol......ik ben benieuwd of ik dát nog kan fatsoeneren. We zullen zien.

Fijn weekend.

donderdag 11 april 2013

De druiven zijn echt niet zuur.......














Vandaag heb ik de laatste steekjes gezet aan blok nr.vier.
Eens kijken welk blok ik nu onder handen ga nemen.

Af en toe gaan we naar ons 'buitenhuis' om daar de boel in orde te maken. Maarja, je snapt 't natuurlijk wel, dat het niet lekker is om in de regen de voortent netjes te krijgen. Of om binnen te soppen met de jas aan. Dus de poetsbeurt heb ik uitgesteld tot aankomend weekend want dan gaat de zon schijnen en dan kan hup, de jas uit, de ramen en luiken open en.....soppen maar.














De originele vogel op het patroon heb ik vervangen door deze die er iets vriendelijker uitziet, ondanks zijn bruine kleur.
Deze vogel heb ik gemaakt op een applicatiequilt van 15 jaar geleden. Kijk, deze bedoel ik














Als je nou denkt dat ik het boek, waar deze in staat, terug kon vinden....nou mooi niet. Geen idee waar ik 't gelaten heb. Toen heb ik maar een papiertje op het quilt gelegd en overgetrokken.
Even iets groter getekend en toen was het perfect voor blok 4.














En dit is het totale blok. Wel een beetje grijzig van kleur maar dat komt omdat ik de foto vanavond heb gemaakt.

Een heerlijk zonnig weekend gewenst.




vrijdag 5 april 2013

nummer 3 is klaar en 4 staat in de wacht.....














Ja hoor, helemaal klaar.














En nu staat dit blok op de nominatie om 'aangepakt' te worden.

Ik zal er nog wel het één en ander aan veranderen, want als je goed kijkt op het tekeningetje, zie je dat de vogel op de kop vliegt.....Voor mijn gevoel klopt dat niet. Al zal dat in het echie best wel gebeuren, maar op stof vind ik 't een ander verhaal. Ik laat geen vogel op de kop vliegen. Wij mensen lopen toch ook niet op de kop........
Ik kan het blok natuurlijk ook zó draaien zodat de vogel wèl rechtop vliegt. Nouja, ik zie wel, ik kom er wel uit.

Bedankt voor alle leuke reactie op ons 'buitenhuis'. Vandaag wordt het weer... wéér niks dus lekker bezig zijn op ons mooie plekje gaat niet lukken, denk ik.
Nouja, we hebben altijd onze lapjes nog........toch........!?



dinsdag 2 april 2013

bloemetjes en 'buitenhuis'.........














Het derde blok is in wording.












Dit is ons 'buitenhuis'.

Het is al weer dertien jaar geleden dat we onze caravan hebben verkocht  en vanaf toen op een andere manier op vakantie gingen. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en in januari hebben we de knoop doorgehakt. We gaan weer een caravan kopen.

Hij staat op een prachtige plek niet ver uit onze buurt en het is de bedoeling om er naar toe te gaan wanneer we zin hebben en het fijn weer is om er te zijn.
Zoals je ziet hebben we hem er alleen nog maar neergezet. Dat was afgelopen vrijdag en er was nog niet veel leuks aan te beleven want het wàs me toch een portie koud.....
Maar het lijkt er op dat we nu de goede kant op gaan wat het weer betreft.

Vandaag gaan we maar eens op pad voor allerlei spullen die we nodig hebben.












Kijk, zo ziet de binnenkant er uit. Gezellig hoekje hè. Hier kan ik natuurlijk ook heerlijk patchen. Lekker veel kastjes om lapjes in op te bergen......












Die gekke gordijntjes links en rechts van de ramen zijn er al af. Dat vond ik toch zo prutserig. Dus weg met die dingen. Daar ga ik wat anders op verzinnen.
Na zoveel jaren getrouwd te zijn, lijkt me dat heerlijk, twee aparte bedden. Manlief is nog steeds lief hoor, maar hij pikt altijd mijn dekbed af.......en dat kan nu lekker niet meer, haha.
















tadaaa......mijn keukentje. Thuis is tie wel 5x zo groot, maarja met kamperen moet je je behelpen, is 't niet......? toch........?

Dus, als ik er even niet ben dan weet je waar ik zit........in mijn buitenhuis.

Fijne zonnige dag.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails